Как декорация за стена да превърне дома ни в галерия с изкуство

публикувано System 24.07.2017 1 коментари

Няколко неща са ефикасни да превърнем което и да е пространство от къщата в дом и едно от тях е добре аранжираните декорации на стена. Стени, изпълнени с носталгични снимки, внимателно подбрани рамки и произведения на изкуството са само малка част от нещата, които можем да сложим. Според стила и усещането, което искаме да оставим, можем да закачим и няколко декорации за стена от Мустака с мотивиращи мисли или закачливи послания. Все пак планирането на стената си остава най-голямото предизвикателство. За да направим задачата по-лесна, ви представяме пет шаблона, за да усъвършенствате проекта си за пръв път - без инциденти, без рамки, висящи настрани или несъответстващи на цялостното интериорно оформление. Следвайте този лесен трик и изберете стила си на подредба по-долу, за да превърнете празната стена в истинска и стилна галерия.

Стъпка 1: От шаблоните по-долу изберете този за вашата стена.

Стъпка 2: Подберете творбите и рамките, подходящи за шаблона.

Стъпка 3: Изрежете всяка избрана рамка във форма и размер от лист хартия.

Стъпка 4: Използвайки шаблона,подредете изрязаните форми, като се уверите, че сте запазили правилните разстояния и подравнявания. Това е единствената възможност да експеремнтирате с дизайна си. Залепете листовете с хартиено тиксо или друго подходящо, което няма да осави следи след махането им по-късно.

Стъпка 5: След като се видите шаблоните закачени на стената и се убедите, че това е вашият начин, поставете закрепващите елементи  и закачете рамките.

Готови ли сте да го опитате у дома? Изберете стил на шаблона и започвайте.

декорации за стена стил мрежа

Декориране на стена стил МРЕЖА

Този класически стил за декорация на стена може да изглежда прост, но в действителност често е даже по-труден за реализиране от останалите. Защо ли? Този стил, подобно на мрежата, разчита на пропорциите. За разлика от симетричните конструкции, големите рамки са разположени извън центъра. По препоръка на специалисти е добре за този шаблон декорация за стена да се изберат еднотипни рамки - такива, които са в правилни пропорции една към друга. Рамките трябва да са последователни, за да може крайният резултат на стената да има завършен вид. Трябва да се внимава с големите рамки, защото те са способни да объркат баланса. В този стил Мрежа се съчетава най-добре модерната и минималистична естетика.

 

декорация за стена стил НАКЛОН

Декорация за стена стил НАКЛОН

На повечето стени с декорация трудно може да поставите произведения на изкуството под наклон. Има едно неписано правило, че когато тръгнете да ги редите, трябва да започнете само с една декорация / картина / рамка в средата на стената, така ще балансирате дизайна и ще имате ясна координатна точка. За стена на стълбище трябва да се имитира наклона на стълбите. Използвайте две опорни точки в двата края, като следвате техния наклон, като около фокусната картина в центъра добавите допълнителни елементи.
След като начертаете основната посока, обмислете специалното подреждане, преди да закрепите всеки кадър към стената. Трябва да има достатъчно място между изображенията, което ще позволи на всяка картина да "диша" и да има собствено присъствие. Направете крачка назад и обърнете внимание как стоят и изглеждат от различни гледни точки. Помислете как биха изглеждали декоракциите на стената от горната и долната част на стълбите, както и от вратата.

 

декорации за стена стил перфекционалист

Декорация за стена стил Перфекционист

Обикновен и симетричен, този стил идеално балансира всяка декорация за стена в рамки, които се намират срещу входа и се нуждаят от собствен дух. Този стил е идеален за фоайе и антре. Сам по себе си дава собствен израз и идеално би балансирал стена срещу вход, които се нуждае от характер. Специалистите препоръчват черно-бял или еднотипен стил, като отново се започва от средата. Поставете най-голямото изображение в центъра, а след това подредете останалите елементи около него, за да създадете огледално изображение.

 

декорация за стена ексцентрик

Стил Ексцентрик

Любим стил сред бохемските интериори, този стил на декориране е сам по себе си произведение на изкуството, съчетавайки в себе си различен стил рамки, произведения на изкуството и открити предмети. За да овладеете този ексцентричен вид, поставете всички рамки и предмети на пода, за да прецените как взаимодействат с околните елементи. Ако дизайнът изглежда твърде балансиран или перфектен, добавете неочакван елемент като например огледало. Най-добрите ексцентрични стени нарушават всички правила. Може да добавите рога, шапки, или дори плаващи рафтове с някои стъклария  - всичко пасва тук. Развихрете се!

 

декорация за стена стил Небрежен

Декорация за стена стил Небрежен

Притеснявате се от постоянството на всички изброени до сега стилове, тогава варианта съсафт е идеалният вариант за вас. С него може винаги да размествате, добавяте и махате своите декорации, без да губите време и да мислите за отвори в стените. Все пак това, че стилът е НЕБРЕЖЕН и изглежда лесно, не значи, че е за пренебрегване и подценяване. При него хоризонталните и къси елементи с видими детайли се слагат на преден палан. Декорациите се подреждат по височина, но в случая най-високите са в задната част, а по-малките най-отпред.

Е, кой е вашият стил?

Original Illustrations by Stephanie DeAngelis

Източник: mydomaine.com

1 коментари

supermag:
07.11.2017, 15:47:35, www.supermag.bg
отговори

Уникални идеи! Все още не мога да избера кой е моя стил и кое най- много ми харесва, вече ги гледам от половин час... само знам, че със сигурност се вдъхнових, което е най- важното.

Остави коментари